retro

Gode tips til et stilsikkert retro hjem

Der er en tynd streg mellem retro og gammeldags, og for personer der måske ikke har været de største indendørs designere i deres forrige liv, kan det især være svært at regne ud hvornår man helt præcist har krydset stregen.

Hvad er forskellen på retro og gammeldags egentlig? Stregen er meget flydende, så det er forståeligt, at det kan være svært at regne ud. Ofte handle det også mere om hele rummet som en helhed, end de enkelte møbler placeret i rummet. En lænestol der i et rum ligner at den kun burde ejes hvis man er 80+, kan i det rigtige rum se moderne og retro ud i stedet.

Der findes heldigvis en god håndfuld tips og tricks derude til hvordan du nemmest og mest effektivt, kan indrette dit hjem med et lækkert retro design som inspiration.

Det ligger i lyset

Du har nok aldrig tænkt over det, men lampen er faktisk nok den vigtigste del af ethvert godt rum. Lampen er ofte den eneste ting der hænger fra loftet, og mens der er masser af muligheder for at finde retro dekorationer, er lampen i princippet den eneste mulighed for at gøre loftet i dit rum retro, så det passer til gulvet.

Siden lampen som sagt også hænger midt i rummet, vil den oftest være noget af det første dig og dine gæster får øje på. Det er derfor den der sætter baren for hvilken stil resten af rummet skal have. Så har du ikke en retro lampe kommer den til at stikke lidt for meget ud, og ødelægge hvilken som helst rød tråd dit rum ellers måtte have.

Det er også en del sværere at finde lamper der kun burde tilhøre bedsteforældre, da du sjældent ønsker en lampe der har alt mulig finurligt omkring sig. Den skal helst blot være en monokrom farve, og ønsker du det retro-look kunne messing være et godt materiale at gå efter. Vil du gerne vide mere omkring retro lamper inden du går på jagt, så klik ind på retrolamper.dk.

Tæpper er dine bedste venner

Nøjagtig ligesom lampen definere stilen for loftet, er tæpper hvad der definere stilen for dit gulv. Udover at de selvfølgelig kan bringe dejlig blødhed til dit måske ellers ubehagelige trægulv, så kan tæpper virke som et fantastisk underlag for stilen i dit rum, og bringe det hele op til et højere og mere stilsikkert niveau.

Tæpper fungere som en understregning af stilen i rummet, og trods det måske ikke ligefrem er det første man lægger mærke til, vil man kunne se en kæmpe forskel fra når de ikke er der, til når de er der.

Når det handler om tæpper behøves du heller ikke tænke på plads, på samme måde som hvis du leder efter et nyt bord eller en ny sofa, da tæpperne jo trods alt bare kan lægges nedenunder hvad du syntes måtte være i vejen for det.

Tæpper er indendørsarkitektens bedste venner, så hvorfor skulle de ikke også være dine?

Leave a Comment