Guide: Her er Europas bedste cykellande

1 år siden |  0 comments  |  Cykling

Har du en indre cykelrytter gemt i dig? Hvis svaret er ja, kunne det være, at du skulle overveje at tage cyklen med, næste gange du skal på ferie - eller benytte cykeludlejning, hvis det er nemmere (og billigere) for dig.

Inden for de seneste årtier er cykelfeberen steget voldsomt i Europa. Der findes nu cykeludlejning i de fleste europæiske storbyer og feriedestinationer.  Online cykeludlejning er også blevet populært igennem de seneste år.

Hvad end du vælger at tage din egen cykel med, eller leje en lokal cykel, så er du garanteret en ferie med større mulighed for at tage på udflugter når du vil, hvor du vil. En anden fordel ved cykelferie er, at du med god samvittighed kan spise dine sommer is, da du får tilstrækkelig motion ved at cykle rundt.

Hvis du er i tvivl om, hvilken cykeldestination, du skal vælge på din kommende ferie, kan du her få tre tips til tre fede cykelsteder i Europa.

1) Almería, Spanien"Almeria Spain" (CC BY 2.0) by Burp Hammie

Almería er en provins i Andalusien i det sydlige Spanien. Med sit optimale, lune klima er det et oplagt sted for mange professionelle cyklister, der vil på efterårs- og vintertræning i Syden.

Almeria er også kendt blandt mange betting interesserede cykelfans, som følger med i den årlige en-dags turnering, Clasica de Almeria. Det seneste løb, som blev afholdt tidligere i februar 2017, blev vundet af den danske rytter, Magnus Cort, der til daglig cykler for det australske cykelhold, Orica-Scott.

Almería er ikke kun en ideel cykeldestination for professionelle ryttere. Selv hvis du skulle være så heldig at tage på ferie i den andalusiske provins, har du mulighed for at tage på cykeludflugter - enten privat eller med diverse turistselskaber, der arrangerer tours (mod betaling, selvfølgelig).

Det skal indrømmes, at priserne for cykeludlejning kan være høje i forhold til andre europæiske destinationer - men Almerías smukke og vilde natur, der både inkluderer sandstrande, ørken og vulkanen Mesa de Roldan.

2) Antwerpen, Belgien"Snow in Antwerp" (CC BY 2.0) by RussBowling

Storbyen Antwerpen ligger i Flandern i det nordlige Belgien, hvor det famøse cykelløb Flandern Rundt også afholdes hvert år. Mange mener, at Antwerpen er Belgiens bedste cykel-feriedestination - og kun på vej til at blive bedre. Byen har nemlig planer om at forbedre dets cykelmiljø yderligere inden for de kommende år.

Det er nemt og billigt at leje cykler i Antwerpen - bycyklen Velo er et hit hos mange. Prisen for cykeludlejning koster i gennemsnit 4 euro pr. dag, og der findes mange, effektive faciliteter for cykelparkering rundt omkring i byen (kan findes via Velo app'en). På den måde har man god adgang til cykling, uanset hvor i Antwerpen man måtte befinde sig.

Udover sine gode cykelfaciliteter, byder Antwerpen også på smuk arkitektur (bl.a. den karakteristiske domkirke, som ses på billedet ovenfor), samt et rigt kultur- og kunstliv.

3) Sicilien, Italien"Sicily" (CC BY 2.0) by scotbot

​Hvis du både vil kombinere cykelture med daseferie på stranden, spændende kultur og historie i karakteristiske byer samt dejlig mad og vin, så er Sicilien uden tvivl et sted, du bør besøge. Den syditalienske ø anses af mange rejsende for at være helt unik i dens atmosfære, og så byder den på en storslået natur - med bjerge og små bjerglandsbyer inde midt på øen, den famøse vulkan Etna (ses på billedet ovenfor) og flotte strande med lyseblåt hav ude ved kysterne.

Cykling er igennem de seneste år blevet mere populært rundt omkring på øen - også selvom det kan være en udfordring i nogle af de vilde bjerglandskaber. I de fleste, større byer kan man leje cykler til forskellige priser - afhængigt af, hvor og hvor længe man vil leje cyklen.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

På cykelferie i det frie - her er hvad du skal huske til turen.

1 år siden

Om du enten er rutineret eller lige er begyndt at cykle, er denne guide til dig, som godt kunne tænke sig at tage på cykelferie. Vi bringer nemlig i dette indlæg en lille guide til hvad du skal huske, hvis du skal på sådan en her tur. Først og fremme...

read more

Få råd til mere cykelgear med disse 4 sparetips

1 år siden

Af og til kan det være meget dyrt at have en hobby, og det gælder især hvis man har en hobby, som indebærer, at man skal købe meget udstyr til. Og hvis man taler om forskellige sportsgrene så vil det meget ofte være sådan, at man har brug for rigtig...

read more

Køb dine reservedele på nettet - billigt og nemt

1 år siden

At finde de helt rigtige reservedele kan være en stor udfordring og det er især tilfældet hvis man har en ting, som er meget nichepræget. Det er derfor klart, at det altid er væsentligt sværere at finde nogle reservedele, som ikke ligefrem er det, so...

read more