Hvorfor du skal overveje at bruge en airbag cykelhjelm

Airbag hjelm

5 måneder siden |  0 comments  |  Cykling

Det er sikkert ikke noget nyt for dig at høre, hvor vigtigt det er at have cykelhjelm på, når man cykler. I mange tilfælde kan hjelmen være forskellen mellem liv og død, når først ulykken sker. På korte såvel som længere cykelture kan man komme ud for ulykker, som i værste tilfælde kan være fatale. Derfor er der aldrig nogen grund til at tage chancer, når man hopper på cyklen og kører af sted.

Der findes efterhånden en del forskellige typer af cykelhjelme på markedet. De fleste er af den konventionelle type, som de fleste kender, hvor en hård skal, der har til formål at beskytte hovedet spændes fast ved hjælp af et spænde under hagen. Disse hjelme har enormt mange fordele, men faktisk er de på trods af, hvor udbredte de er, langt fra den mest sikre mulighed på markedet længere.

I 2018 kom en ny hjelm på markedet fra mærket Hövding. Hjelmen er en airbag hjelm, som via teknologi udløser en beskyttende hjelm rundt om dit hoved i tilfælde af, at ulykken en dag skulle være ude. I nogles ører kan airbag cykelhjelme måske lyde lidt som noget fra en fremtids-film, men der er faktisk enormt mange gode grunde til at overveje at skifte din konventionelle cykelhjelm ud med en airbag cykelhjelm fra Hövding.

Hvordan virker en airbag hjelm?


Kort sagt fungerer en airbag cykelhjelm på samme måde som airbaggen i en hvilken som helst bil, hvor de beskyttende luftpuder aktiveres i tilfælde af ulykker. Hvor en konventionel cykelhjelm bæres på hovedet, har man airbag cykelhjelmen på rundt om halsen, hvor den lynes og knappes. Når den ikke er aktiveret fremstår den således en jakkekrave eller lignende. Airbaggen i hjelmen udløses, når en række meget effektive sensorer mærker, at det er nødvendigt. Hjelmen er yderst pålidelig, og du kan derfor føle dig helt sikker, når du hopper op på cyklen med den på.

Hvorfor vælge en airbag cykelhjelm?


Der er mange rigtig gode grunde til at vælge en airbag cykelhjelm. Når man tager cykelhjelm på er det centrale sigte først og fremmest sikkerheden. Umiddelbart kan en airbag cykelhjelm, som er monteret rundt om halsen frem for på hovedet måske virke mindre pålidelig og tilregnelig end en konventionel cykelhjelm, men undersøgelser viser faktisk, at airbag cykelhjelmen fra Hövding er tre gange så sikker som de fleste konventionelle hjelme. Det skyldes flere ting, men først og fremmest skyldes det, at den oppustelige hjelm beskytter et væsentligt større område af hovedet, end den konventionelle hjelm gør. Airbag cykelhjelmen beskytter både hele baghovedet og nakken, hvilket kan være ganske afgørende og faktisk redde dit liv i tilfælde af en ulykke eller et styrt.

Udover den væsentligt større sikkerhed, der er forbundet med airbag hjelmen, kan hjelmen være værd at overveje for dig, som ellers vælger cykelhjelmen fra, fordi du synes, det ser dumt ud, når du har den på eller ikke vil ødelægge frisuren, når du eksempelvis er på vej på arbejde.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

På cykelferie i det frie - her er hvad du skal huske til turen.

1 år siden

Om du enten er rutineret eller lige er begyndt at cykle, er denne guide til dig, som godt kunne tænke sig at tage på cykelferie. Vi bringer nemlig i dette indlæg en lille guide til hvad du skal huske, hvis du skal på sådan en her tur. Først og fremme...

read more

Få råd til mere cykelgear med disse 4 sparetips

1 år siden

Af og til kan det være meget dyrt at have en hobby, og det gælder især hvis man har en hobby, som indebærer, at man skal købe meget udstyr til. Og hvis man taler om forskellige sportsgrene så vil det meget ofte være sådan, at man har brug for rigtig...

read more

Køb dine reservedele på nettet - billigt og nemt

1 år siden

At finde de helt rigtige reservedele kan være en stor udfordring og det er især tilfældet hvis man har en ting, som er meget nichepræget. Det er derfor klart, at det altid er væsentligt sværere at finde nogle reservedele, som ikke ligefrem er det, so...

read more