Reparer din cykel selv og spar mange penge

 I Danmark er vi et cykelfolk. Vi elsker at tage cyklen alle mulige steder hen. Det kan være ned til supermarkedet, til skolen eller til arbejdspladsen, eller måske på længere ture rundt omkring i landet. For nogle er cyklen et transportmiddel, for andre er den en fritidsinteresse. Men lige meget hvad, så er den noget som rigtig mange af os værdsætter og skatter højt. Derfor er det altid enormt problematisk, når cyklen pludselig går i stykker. Og det gør den tit, for de danske veje er ikke altid problemfrie.

Når cyklen går i stykker vil vi oftest gerne bare have den ordnet hurtigst muligt. Når den ikke er funktionel er det nemlig en hæmsko for rigtig mange af vores daglige aktiviteter. Derfor har mange mennesker en tendens til lynhurtigt at aflevere den ved en cykelhandler, og så betale en god slat penge for at have den klar igen til dagen efter. Dette er da også en helt reel mulighed; hos cykelmekanikeren bliver cyklen ordnet af professionelle imens du selv kan lave noget andet. Men problemet ved dette er, at en reparation her er dyr – særligt hvis din cykel ofte punkterer eller har andre problemer.

En hjemmereparation er hurtig og billig

Det kan derfor være en rigtig fin løsning selv at kaste sig over reparationen af ens cykel. For nogle virker det uoverskueligt eller skræmmende, men man behøver faktisk kun sætte sig en ganske lille smule ind i teknikken for at kunne udføre en udmærket reparation. Selve udstyret til det koster heller ikke meget, og når man først har det kan man bruge det igen og igen uden omkostninger. Reparerer man selv er man også selv herre over, hvor hurtigt cyklen igen kan være klar til at trille landevejene tynde.

Leave a Comment